Socarrats, Joan de

(Sant Joan de les Abadesses, Ripollès, segle XV)

Jurisconsult.

El 1476 enllestí uns comentaris, en llatí, a les Commemoracions de Pere Albert, indispensables per al coneixement de la persistència del dret feudal a Catalunya, sota el títol d’In tractatum Petri Alberti… de consuetudinibus Cathaloniae inter dominos et vassallos… commentaria, que fou publicat a Barcelona i a Lió el 1551.

Dóna la visió d’un pràctic del seu temps de postguerra: s’esforça a limitar els privilegis feudals reforçant les facultats del príncep, reflex tanmateix tènue del vigorós corrent romanista que dominava Europa.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s