Sayrach i Fatjó dels Xiprers, Miquel Àngel

(Barcelona, 18/oct/1927 – 3/oct/1993)

Periodista, pintor i dibuixant. Fill de Manuel Sayrach i Carreras.

Cofundador, entre d’altres, junt amb el seu germà, Manuel, de l’Acadèmia de Llengua Catalana de la Congregació Mariana de Barcelona (tercera etapa) (1953). Posteriorment, ambdós germans dirigiren la revista “L’Infantil” en la seva nova etapa (1963), més tard esdevinguda “Tretzevents”.

Creà els personatges de les formigues Bibi i Tobi -transposició al món animal dels problemes d’una col·lectivitat oprimida-, del Cavaller Pelfort, etc. Reuní les seves historietes en volums: La gran guerra o La Roda (1965), Bibi i Tobi: missió 1X2 (1972), Bibi i Tobi al país de les cuques de llum (1972), Una ampolla amb missatge i La clapa que taca (1984).

2 pensaments sobre “Sayrach i Fatjó dels Xiprers, Miquel Àngel

  1. Retroenllaç: Sayrach i Fatjó dels Xiprers, Manuel | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Sayrach i Carreras, Manuel | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s