Polavieja, marquès de

(Madrid, 13 juliol 1838 – 15 gener 1914)

(Camilo Garcia Polavieja) Militar. Lluità contra els carlins a Catalunya (1873-76).

Proposà una política anomenada de regeneracionisme, publicà un manifest (1 setembre 1898) que apel·lava a la dreta hispànica i intentà d’atreure la cooperació catalana amb l’oferiment d’una descentralització administrativa, fet que atragué un sector de la burgesia catalana, que formà la Junta Regional d’Adhesions al Programa del General Polavieja.

Fou nomenat ministre de la guerra del gabinet Silvela (1899). Però, davant les exigències financeres del pressupost del ministre Villaverde, es produí un moviment de refús al País Valencià, a Aragó, a Múrcia i, sobretot, a Catalunya, on s’anomenà el Tancament de Caixes.

Aquest conflicte provocà la dimissió de Polavieja i la fi de l’intent.

Un pensament sobre “Polavieja, marquès de

  1. Retroenllaç: García Polavieja, Camilo | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.