Barutell, Berenguer de

(Catalunya ?, segle XV)

Noble. Baró de Bestracà.

Al castell de Bestracà mantingué pres un pagès de remença. En represàlia, el 27 d’abril de 1462, vint-i-cinc o trenta remences armats, seguidors de Verntallat, s’apoderaren per sorpresa de la fortalesa, la saquejaren i feren objecte de mofes Berenguer i els seus familiars.

Encara que els culpables foren denunciats, la Generalitat es limità a procurar la devolució dels objectes robats, en un darrer esforç per contemporitzar amb les violències dels remences, setmanes abans d’esclatar la guerra contra Joan II.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s