Sugranyes i de Franch, Ramon

(Capellades, Anoia, 31 octubre 1911 – 26 febrer 2011)

Dirigent catòlic i professor. Durant la guerra civil de 1936-39, havent-se llicenciat a Barcelona en dret i en filosofia, estudiava al Sacro Cuore de Milà i participà en el comitè que treballava per la pau civil a Espanya. Es mantingué a l’exili.

Fou professor de llengua i literatura hispàniques a la Universitat Catòlica de Friburg (Suïssa) des del 1944. Ha estat president de Pax Romana i de la Conferència de les Organitzacions Catòliques Internacionals i auditor laic del Concili Vaticà II. Ha ajudat a l’evolució de l’església jeràrquica catalana, per la seva influència a Roma.

Publicà Militant per la justícia (1998), que són unes memòries dialogades. L’any 1999 rebé a Barcelona el premi Jaume I d’Actuació Cívica per les responsabilitats exercides en les diverses organitzacions que presidí.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s