Museu de Montserrat

(Montserrat, Bages, 27 abril 1911 – )

Fons museístic, inaugurat com a Museu Bíblic, amb la renovació de les seves dependències, que comportà la fusió de tot el fons museístic (abans repartit en dues seus) en un mateix edifici.

L’antic restaurant projectat per Josep Puig i Cadafalch l’any 1929 i un espai annex als fonaments de la torre del Monestir acullen ara les col·leccions d’arqueologia de l’Orient bíblic, orfebreria, pintura antiga i la col·lecció Josep Sala de pintura i escultura modernes, així com una mostra iconogràfica de la Mare de Déu de Montserrat titulada Nigra sum.

L’any 2004 s’inaugurà la seva remodelació, que millorà notablement els accessos i guanyà una gran superfície interior de 1.500 m2, aprofitant els espais que havia dissenyat, sota la plaça de la basílica, l’arquitecte Puig i Cadafalch. D’aquesta manera el museu disposa de botiga, sala d’exposicions temporals, una sala polivalent i nous magatzems.

L’ampliació també féu possible dur a terme una modificació i racionalització del recorregut per les diferents sales, seguint una ordenació cronològica de les obres. Cal destacar l’obertura d’una nova sala d’exposició de dibuixos i aquarel·les, amb obres inèdites d’artistes catalans.

Enllaç web: Museu de Montserrat

Un pensament sobre “Museu de Montserrat

  1. Retroenllaç: Museu del Monestir de Montserrat | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s