Muntanya i Placeta, Pere Pau

(Barcelona, 1749 – 1803)

Pintor. Seguint el camí iniciat per Viladomat i continuat pels germans Tremulles, va dur a terme una sèrie de pintures realitzades al fresc, a l’oli o a l’aiguada, inspirades ja plenament en els cànons neoclàssics, que anaven substituint el barroquisme generalitzat en l’art català. En aquest sentit és realment l’introductor del neoclassicisme romanitzant a la plàstica catalana abans que ho fes Flaugier, amb obres com la Conversió de les santes Juliana i Semproniana (1782), del presbiteri de Santa Maria de Mataró.

Va fer un gran nombre de pintures decoratives en cases particulars i també és autor de les monumentals pintures glorificadores del regnat de Carles III, situades al palau de l’antiga Duana, i de certes pintures que figuren a l’Escola de Llotja, ambdós edificis a Barcelona. Fou tinent director de l’Escola de Nobles Arts de Llotja (1774-97), que a la mort de P.P. Moles passà a dirigir.

Com que el seu estil pictòric es trobava plenament dins el convencionalisme oficial de l’època, rebé tot de distincions i títols acadèmics (ingressà a l’Acadèmia de Sant Carles de València l’any 1777 i a la de San Fernando de Madrid el 1799). Tingué com a opositor estètic Francesc Pla, anomenat el Vigatà.

7 pensaments sobre “Muntanya i Placeta, Pere Pau

  1. Retroenllaç: Solanes, Francesc | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Pont (varis) | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Montanya i Llanas, Pere-Pau | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Illa, Marià | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Giralt (varis) | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Duana Nova | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Muntanya i Llanes, Pere Pau | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s