Borredà (Berguedà)

Municipi: 43,45 km2, 854 m alt, 495 hab (2016)

Situat entre els últims contraforts pre-pirinencs i les terres de la Depressió Central, a l’est de Berga, regat, entre altres, per la riera de Merdançol. El terreny, molt muntanyós, és ocupat en gran part per pinedes, rouredes i alzinars. La vida econòmica del municipi és essencialment agrícola de secà (cereals, patates, farratges) i ramadera (bestiar boví i oví), si bé subsisteix una petita activitat industrial de caràcter tèxtil.

El poble és emplaçat a la dreta del Merdançol, al peu del serrat de Sant Marc; destaquen algunes cases dels s XVII i XVIII i l’església parroquial de Santa Maria, que conserva restes de la primitiva construcció romànica (s XI).

Dins el terme es troben també els pobles de Boatella i Salselles, el veïnat del Coll del Bas, l’església romànica de Sant Sadurní de Rotgers, monument històrico-artístic, i les masies i esglésies romàniques de Comià i de Casamitjana. Àrea comercial de Berga.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesTurisme

2 pensaments sobre “Borredà (Berguedà)

  1. Retroenllaç: Boatella | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Berguedà, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s