Begur (Baix Empordà)

Municipi: 20,66 km2, 200 m alt, 3.957 hab (2016)

Situat a la costa, a la zona del cap de Begur. El relleu litoral és abrupte, caracteritzat pels penya-segats. La principal font d’ingressos del municipi prové del turisme i de la construcció d’habitatges, activitats que han desbancat els sectors agrícola (cereals, vinya, oliveres i arbres fruiters), pesquer (particularment corall) i ramader (bestiar boví, porcí, oví i cabrum), i han poblat el municipi d’urbanitzacions i d’instal·lacions nàutiques i esportives.

La vila, a uns 2 km de la costa, s’esglaona a la falda d’un puig coronat per les ruïnes del castell de Begur, aixecat sobre una primitiva població romana. Destaquen algunes cases dels indians i l’església parroquial de Sant Pere, d’estil gòtic tardà.

Dins el terme, a més dels típics barris marítims de sa Riera, sa Tuna i Aiguablava, dels més moderns de Fornells de Mar i Aiguafreda, del gran hotel de Cap sa Sal i de l’antic convent de mínims, es troben el llogaret d’Esclanyà, on hi ha una torre medieval, i el barri de Son Moles.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesTurismeBiblioteca

7 pensaments sobre “Begur (Baix Empordà)

  1. Retroenllaç: Botet i Carreras, Domènec | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Begur, cap de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Bagur | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Amaya i Amaya, Carme | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Aiguafreda | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Aiguablava | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Baix Empordà, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s